Toshiba продала підрозділ з випуску телевізорів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Toshiba продала підрозділ з випуску телевізорів

Фондовий ринок
534
Японська Toshiba Corp. у вівторок оголосила про продаж підрозділу з виробництва телевізорів та іншої відеотехніки китайській групі Hisense за 12,9 млрд ієн ($114 млн).
Як йдеться в прес-релізі Toshiba, 95% акцій Toshiba Visual Solutions Corporations (TVS) будуть передані одній з “дочок” Hisence до кінця лютого 2018 року або невдовзі після цього, за умови отримання дозволів відповідних регуляторів.
Свого часу саме цей підрозділ Toshiba символізував процвітання японських технологій і зробив бренд популярним у помешканнях мільйонів споживачів по всьому світу, зазначає Financial Times.
Toshiba зазнає істотних збитків і розпродає активи після банкрутства її американської атомної “дочки” Westinghouse Electric Co. У вересні корпорація підписала угоду про продаж найціннішого підрозділу, що випускає чіпи пам’яті, за 2 трлн ієн. Однак на початку листопада топ-менеджери Toshiba зізналися в тому, що вибудовують антикризові плани на той випадок, якщо угода не буде завершена до кінця фінансового року (31 березня 2018 року).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас