У ПАТ «Укр/Ін/Ком» відповіли ФГВ: не виводимо активи, а ефективно працюємо з позичальниками — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У ПАТ «Укр/Ін/Ком» відповіли ФГВ: не виводимо активи, а ефективно працюємо з позичальниками

Кредит&Депозит
407
ПАТ «Укр/Ін/Ком» не виводить активи, а навпаки, ефективно стягує заборгованість із позичальників. Про це сказано в прес-релізі компанії, опублікованому на офіційному сайті у відповідь на відповідні повідомлення Фонду гарантування вкладів фізосіб.
 
«На відміну від Фонду, (ПАТ «Укр/Ін/Ком») не пропонує «домовитися» про погашення заборгованості за 30% від вартості активу, не сприяє фіктивному банкрутству бізнесів позичальників, в результаті якого борги «доводиться» списувати. Таких випадків за час роботи тимчасової адміністрації було мінімум 26. При цьому стосовно частини з них вже є рішення профільної комісії Мін’юсту про їх незаконність», – йдеться в повідомленні.
 
Саме Фонд, за інформацією компанії, причетний до незаконного виведення активів «Укрінбанку» на суму понад 30 млн грн. і зникнення кредитних та іпотечних договорів на суму понад 25 млн грн.
 
«ПАТ «Укр/Ін/Ком», на відміну від Фонду гарантування, не дозволяє своїм позичальникам йти на необґрунтовані «кредитні канікули», в результаті яких багатомільйонні процентні платежі не вносяться місяцями. Компанія також не подає до державних органів неправдиву інформацію, в результаті якої реєстратори приймають неправомірні рішення, які згодом скасовуються судами, як це було з Фондом. До слова, за фактом незаконних рішень Фонду та тимчасової адміністрації в банку порушено вже понад 20 кримінальних справ», – додають автори релізу.
 
У ПАТ зазначають, що на сьогоднішній день у Фонду немає ніяких правових підстав претендувати на активи ПАТ «Укр/Ін/Ком», оскільки згідно з рішенням Вищого адміністративного суду України, рішення про ліквідацію ПАТ «Укрінбанк» визнано незаконним.
 
«ПАТ «Укр/Ін/Ком» має намір при цьому в повному обсязі виконати зобов’язання перед клієнтами. Однак у разі отримання контролю Фондом над активами в розмірі 4,5 млрд грн., велика ймовірність, що вони «перетворяться» на 1,7 млрд. грн. – рівно ту суму, яка вже виплачена Фондом вкладникам по депозитах розміром менше 200 тис. грн.», – додали в прес-службі компанії.
 
ПАТ «Укр/Ін/Ком» є правонаступником ПАТ «Укрінбанк», виведеного з ринку в грудні 2015 року. https://biz.censor.net.ua/news/3010569/natsbank_okonchatelno_proigral_sud_po_delu_o_likvidatsii_34ukrinbanka34 Вищий адмінсуд України визнав ліквідацію банку незаконною.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас