У Миколаєві прикрили «конверт» з оборотом у 50 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Миколаєві прикрили «конверт» з оборотом у 50 млн грн

Кримінал
300
11 листопада 2017 під процесуальним керівництвом прокуратури Миколаївської області співробітниками спецпідрозділу Управління Служби безпеки спільно з слідчими Головного управління Нацполіції в Миколаївській області ліквідували «конвертаційний центр» з оборотом на суму 50 млн грн, — повідомляє прес-служба ГПУ.
Встановлено, що керівник держпідприємства, зловживаючи своїм службовим становищем, за попередньою змовою з директором одного з товариств організували протиправну діяльність, пов’язану з виведенням бюджетних коштів. З цією метою вони укладали з підконтрольними родичам керівника держпідприємства комерційними структурами договори на обробку земель державної власності, вартість яких значно завищена.
З метою переведення в готівку незаконно отриманих доходів, вказані особи організували так званий конвертаційний центр, до складу якого входило 21 підприємство з ознаками фіктивності, на рахунки яких перераховувалися кошти, які в подальшому, перераховувалися на банківські рахунки фізичних осіб і переводилися в готівку.
Крім того, фігуранти провадження намагалися організувати протиправну схему переведення валютних коштів, з метою чого ними зареєстровано на території країн Балтії комерційну структуру на підконтрольну особа. Загальна сума проконвертованих протягом квітня-листопада 2017 коштів склала 50 млн грн.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас