Незабаром для українців буде відкрита майже вся Перська затока - Клімкін — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Незабаром для українців буде відкрита майже вся Перська затока - Клімкін

Казна та Політика
1481
Україна працює над скасуванням візового режиму з Кувейтом і Катаром, а також над спрощенням візового режиму з Саудівською Аравією, повідомив український міністр закордонних справ Павло Клімкін.
“Після ОАЕ працюємо над безвізом з Кувейтом і Катаром і над спрощенням візового режиму з Саудівською Аравією. Незабаром відкриємо для українців майже всю (Перську – ред) затоку”, – написав він на своєму акаунті в “Твіттер” в понеділок увечері.
1 листопада президент України Петро Порошенко заявив про намір України і Саудівської Аравії спростити візовий режим між країнами. “Ми з королем, Його Величністю, домовилися, що рішуче знижуємо ставки плати зборів за візи, рухаємося для того, щоб полегшити можливість для бізнесменів, підприємців, туристів, щоб саудівці відкривали фантастичну Україну, а українці мали можливість подорожувати в Саудівську Аравію”, – додав глава української держави.
П.Порошенко нагадав, що візи в Саудівську Аравію для українців є найдорожчими серед усіх країн світу і, відповідно, для саудитів в Україні. Він також повідомив про можливе спрощення процедури хаджу для мусульман, які живуть в Україні. “Ми домовилися про те, що ми зробимо максимальне спрощення процедури хаджу, і я не відкидаю, що і з української сторони ми розробимо кілька ініціатив, які дозволять захистити права українців мусульман”, – сказав президент і нагадав, що в Україні проживає майже 2 млн мусульман.
Прес-служба президента України повідомила, що влада країни і Об’єднаних Арабських Еміратів (ОАЕ) домовилися про введення безвізового режиму між двома державами. Зокрема, підписано меморандум про взаєморозуміння між Кабміном України і урядом ОАЕ про скасування візових вимог.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас