Електрику добудуть із людського тіла — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Електрику добудуть із людського тіла

623
У Швейцарській федеральній лабораторії матеріалознавства і технологій створили матеріал, який дозволяє отримати енергію людського тіла під час його руху. Електричний струм створюється завдяки п’єзоелектричному ефекту. Про це повідомляє видання Science Alert.
П’єзоелектричний ефект виникає, коли механічна деформація деяких кристалів приводить до перерозподілу всередині них електричних зарядів, в результаті між різними частинами кристалу з’являється електрична напруга. На ньому заснована робота аналогових програвачів, коли вібрація голки, що “читає” запис на грамплатівці, трансформується в струм, а останній – в звукові хвилі.
Розроблений матеріал складається з наночастинок і силікону, які являють собою тонку еластичну плівку. За словами дослідників, його можна “вшити” в одяг і пристрої, які будуть генерувати електричний струм, поки користувач ходить або здійснює інші рухи, або пов’язати з серцевим м’язом, щоб отримувати енергію від його скорочень. Це допоможе створити нові датчики тиску, кардіостимулятори та інші медичні пристрої.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас