Космічна вантажівка Dream Chaser зробила перші льотні випробування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Космічна вантажівка Dream Chaser зробила перші льотні випробування

Технології&Авто
605
Аерокосмічна корпорація Sierra Nevada провела успішний запуск космічного корабля Dream Chaser вперше за 4 роки. Він був від’єднаний від вертольота і самостійно здійснив посадку по глісаді, пише Engadget.
В кінці серпня Sierra Nevada тестувала системи Dream Chaser, прикріпивши його за допомогою троса до вантажного вертольота. Страховка потрібна інженерам компанії після того, як в 2013 році човен розбився при заході на посадку (апарат управляється дистанційно без пілота) через те, що не вийшло шасі.
Наступний етап передбачав відчеплення і планування Dream Chaser на посадку, який і був успішно проведений 11 листопада на авіабазі Едвардс у Каліфорнії.
Примітно, що на Dream Chaser був встановлений повний комплект авіоніки, який буде використовуватися при польотах на МКС.
Звичайно, це не ще не старт човна з ракетою на орбіту, який буде здійснений не раніше 2019 року, але все ж має велике значення для корабля, який розробляється вже багато років.
Dream Chaser не єдиний корабель, який покликаний замінити програму Space Shuttle, але, на відміну від капсул, що повертаються, човен, який приземляється на авіабазі, становить особливий інтерес для вчених, завдяки прискореному вилученню інформації з корабля.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас