По 8 тисяч за дерево: прокуратура оштрафувала лісника-крадія в Тернопільській області — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

По 8 тисяч за дерево: прокуратура оштрафувала лісника-крадія в Тернопільській області

Кримінал
384
Кременецький районний суд визнав винним у несанкціонованій рубці дерев працівника комунального лісового господарства, повідомляє прес-служба прокуратури Тернопільської області. Зокрема, встановлено, що мешканець м. Шумськ незаконно зрубав 8 сосен, чим вчинив кримінальний злочин, передбачений статтею 246 КК України.
Крім того, лісника визнали винним і в іншому злочині, оскільки він привласнив майно, яке повинен був охороняти. Норми кримінального кодексу передбачають як найлегше покарання за такий злочин штраф у розмірі до 50 неоподатковуваних мінімумів (850 грн.).
Прокурор подав проти зловмисника цивільний позов, вимагаючи відшкодувати державі збитки в розмірі 63 тис. грн. Суд задовольнив його і зобов’язав лісника сплатити до бюджету зазначену суму. Таким чином, кожна зрубана сосна обійшлася правопорушнику майже у 8 тис. грн.
Примітно, що вартість самої деревини, за підрахунками прокуратури, склала всього 5 тис. грн. У стільки в постанові суду оцінений збиток комунальному лісгоспу, дерева якого й викрав лісник.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас