САП вручила Насірову обвинувальний акт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

САП вручила Насірову обвинувальний акт

Казна та Політика
438
Спеціалізована антикорупційна прокуратура затвердила обвинувальний акт у кримінальному провадженні за підозрою голови Державної фіскальної служби Романа Насірова, а також керівника департаменту ДФС, який вручено підозрюваним і їх захисникам.
Про це повідомляє прес-служба САП 10 листопада.
У п’ятницю ж обвинувальний акт буде направлено в суд.
Зазначається, що з моменту відкриття матеріалів кримінального провадження минуло більш ніж 3 місяці, і нарешті, після обмеження сторони захисту в ознайомленні, є можливість завершити досудове розслідування, як і передбачалося, складанням обвинувального акта.
“Під час виконання вимог ст. 290 КПК України сторона захисту не надала доказів, які могли б свідчити про необхідність зміни правової кваліфікації кримінальних злочинів, а тим більше – закриття кримінального провадження”, – відзначають в САП.
“Спеціалізована антикорупційна прокуратура, процесуальні керівники впевнені в наявності незаперечних доказів вчинення підозрюваними інкримінованих їм злочинів і сподіваються на додержання розумних строків судового розгляду, де ці докази будуть належним чином представлені суду”, – йдеться в заяві.
В САП висловили сподівання, що суд забезпечить дотримання вимог ст. 314, 320 КПК України про призначення попереднього судового засідання у п’ятиденний строк з дня надходження обвинувального акта до суду, а також запасного судді, з огляду на складність кримінального провадження і неабиякий суспільний резонанс, який воно спричинило.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас