Електричний моторолер Vespa Elettrica із запасом ходу 100 км вийде на ринок 2018 року (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Електричний моторолер Vespa Elettrica із запасом ходу 100 км вийде на ринок 2018 року (відео)

Технології&Авто
573
У минулому році італійська компанія Piaggio Group оголосила про розробку електричної версії культового моторолера Vespa Elettrica, продемонструвала офіційні зображення, але не стала ділитися технічними подробицями і термінами продажів. Виправити ситуацію розробник вирішив тільки через рік, в рамках виставки Milan Motorcycle Show 2017.
Нова Vespa буде випускатися у двох версіях – повністю електрична Elettrica отримає запас ходу 100 км, а гібридна Elettrica X з додатковим бензиновим генератором для підзарядки батарей – запас ходу в 200 км. Електричний двигун моторолера видає постійну потужність 2 кВт і крутний момент 200 Нм, при цьому здатний у разі потреби видати пікові 4 кВт.
Час повного заряду акумуляторів від побутової електромережі становить 4 години. Ємність акумулятора в Piaggio не називають, але при цьому запевняють, що його можна буде без проблем використовувати протягом 10 років, за які можна буде проїхати близько 50-70 тис. км. Виробник також гарантує, що після 1000 циклів заряду батарея втратить не більше ніж 20% своєї ємності.
Вся необхідна інформація про роботу Vespa Elettrica, включаючи швидкість, заряд акумулятора, запас ходу і т. д., виводиться на кольоровий 4,3-дюймовий дисплей. На цей же екран можуть виводитися текстові повідомлення і повідомлення про дзвінки зі смартфона, для чого достатньо пов’язати моторолер і телефон за Bluetooth. Мобільний додаток в свою чергу буде відображати дані діагностики стану скутера, його місце розташування на карті та іншу корисну інформацію.
Як аксесуар до мотороллеру пропонується стильний мотошолом з мікрофоном, акустикою і підключенням до Bluetooth, який можна використовувати як гарнітуру для дзвінків і прослуховування музики. Відзначимо, що компанія Piaggio Group перенесла терміни старту продажів Vespa Elettrica з середини 2017 року на 2018 рік, при цьому досі так і не озвучила його вартість.
Нагадаємо, що в сегменті стильних електромоторолерів у Vespa Elettrica є як мінімум один серйозний суперник – тайванський Gogoro Smartscooter. Він оснащується двома знімними батареями, повний заряд яких дозволяє проїхати до 100 км. Максимальна швидкість руху складає 95 км/год, а розгін до 50 км/год займає 4,2 секунди.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас