Стартували продажі водневого велосипеда з дальністю ходу 100 км — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стартували продажі водневого велосипеда з дальністю ходу 100 км

Технології&Авто
1218
Компанія виступила з концептом ще в 2014 році. Відтоді тривали розробки, і тепер Pragma готова почати масове виробництво свого водневого велосипеда, повідомляє gas2.
Pragma хоче зробити водневі велосипеди звичним засобом транспорту для європейських жителів. В першу чергу це повинно відбутися через зручність, яку спричиняє використання такого велосипеда. Його запас ходу — 100 км. А коли закінчується паливо, заміна паливного елемента триває 2 хвилини.
Творці обіцяють, що водневий велосипед більш надійний, ніж електричний. Паливні елементи забезпечують більш прогнозований запас ходу, передають на привід всю енергію, що залишилася в них, і однаково добре поводяться в спеку і холод.
Але на практиці все як завжди складніше. Опустимо суперечки про чистоту водню, хоча вони як і раніше дуже палкі, і просто відзначимо, що інфраструктури для заправки або отримання паливних елементів просто немає. Навіть якщо за воднем і зарезервована частина майбутнього енергетичного простору, до появи достатньої кількості водневих заправних станцій мине не мало часу. Що, ймовірно, є головною перешкодою перед дійсно масовим поширенням велосипеда. Проте це важлива подія для індустрії. Може, вона відбулася дуже рано, але якщо водень стане трохи популярнішим, то і в велосипедів з’явиться шанс. Інформація про ціни на велосипед поки що відсутня.
Є ентузіасти, які вірять у перспективи водню. Нещодавно група таких умільців переробила Tesla Model S під роботу з паливними елементами. До цього більші компанії заявляли про підтримку такого палива — BMW, Daimler, Toyota, Shell, Total і інші повідомили про створення консорціуму з лобіювання водню. Ці компанії вважають водень паливом майбутнього, яке повинне замінити бензин і дизель.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас