Київ не отримає третій транш ЄС, якщо не виконає умови до середини листопада — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київ не отримає третій транш ЄС, якщо не виконає умови до середини листопада

Казна та Політика
811
Київ працює над виконанням умов для отримання третього траншу допомоги Євросоюзу у розмірі 600 мільйонів євро.
Про це повідомляє “Інтерфакс-Україна” з посиланням на віце-прем’єра України з питань європейської і євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе.
“Ми продовжуємо над ними (умовами) працювати, я думаю, що до середини листопада у нас є час”, – сказала вона агентству в четвер.
Раніше Климпуш-Цинцадзе заявила, що якщо Україна до кінця жовтня не виконає низку умов Європейського Союзу, то отримати третій транш макрофінансової допомоги від ЄС в сумі 600 млн євро не зможе.
Вона зазначила, що дана програма допомоги від ЄС закінчує свою дію 4 січня 2018 року, і якщо Україна не встигне, то необхідно буде вести нові переговори.
Серед висунутих до України вимог – від створення умов, за яких було б неможливо порушувати зобов’язання в рамках зони вільної торгівлі з ЄС (як мораторій на продаж лісу-кругляка або введення додаткових мит на вивезення товарів) до створення автоматизованої системи попередньої перевірки Національним агентством з питань запобігання корупції електронних декларацій з використанням доступу до всіх реєстрів, у тому числі Державної фіскальної служби.
Для вирішення даного питання знадобиться внесення змін до законів. Крім того, НАЗК має провести організаційну роботу для початку дії такої системи.
Вимогою є також створення відкритого реєстру неповернених кредитів.
Крім того, серед вимог – вирішення питання соціальних виплат переселенцям.
За словами Климпуш-Цинцадзе, в цьому питанні досягнуто відчутний прогрес: Міністерство соціальної політики провело перереєстрацію і щотижня передає в ЄС статистику виплат.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас