Власник українського імпортера палива втік до анексованого Криму – ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Власник українського імпортера палива втік до анексованого Криму – ЗМІ

Фондовий ринок
1371
Власник компанії Трейд-НК, яка фігурує в розслідуваннях Одеської податкової та Херсонської прокуратури за фактом ухилення від сплати податків при ввезенні в Україну нафтопродуктів за допомогою обірваного транзиту, Ігор Кордюков втік до анексованого Росією Криму.
Про це повідомили джерела в правоохоронних органах, пише enkorr.
Відзначається, що на минулому тижні правоохоронці провели обшук в офісі компанії Трейд-НК.
3 листопада суд заарештував більше 1,5 млн грн вилучених в ході обшуку готівкових коштів.
Кордюков володіє рядом компаній, які здійснюють імпорт нафтопродуктів через морпорт Миколаїв: Трейд-НК, Нафтовий термінал Трейд-НК, Санна Груп, Фенікс Ойл та інші.
Безпосередньо на нього зареєстрована компанія Трейд-НК, інші компанії – на нерезидента Incom Trade LLP (Шотландія). Згідно з офіційними документами, Кордюков є “уповноваженим представником” Incom Trade LLP.
Раніше ДФС почала розслідування схеми обірваного транзиту через порт Рені, в якій фігурує компанія Incom Trade LLP. Пізніше стало відомо, що Херсонська прокуратура також проводить аналогічне розслідування, але по іншому епізоду, де в реалізації схеми обірваного транзиту фігурує безпосередньо компанія Трейд-НК та особисто Кордюков.
Incom Trade LLP з квітня 2016 року виступає також формальним постачальником палива для компаній з орбіти Трейд Коммодіті, зокрема – Укр Петрол і Август Пром. Також через неї паливо імпортує сам Трейд-НК і пов’язана з ним Сана-Груп.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас