Нова Зеландія повністю перейде на відновлювану енергію до 2030 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нова Зеландія повністю перейде на відновлювану енергію до 2030

Енергетика
300
Нова Зеландія повністю перейде на відновлювану енергію до 2030. Greenpeace New Zealand вважає, що для цього потрібно буде закрити вугільні електростанції і агітувати населення купувати сонячні панелі для своїх будинків, пише Inhabitat.
Нова прем’єр-міністр Нової Зеландії Джасінда Ардерн поставила амбітну мету: за 20 років повністю перевести країну на «чисту» енергетику і звести до нуля викиди вуглецю до 2050 року.
Вже зараз 4,7 млн жителів Нової Зеландії отримують до 80% електроенергії з відновлювальних джерел. Але Ардерн вважає, що ці показники можна поліпшити і до 2035 року довести цю цифру до 100%.
Зрозуміло, що це буде непросто. На сьогоднішній день 60% енергії виробляють гідроелектростанції. Але коли в посуху рівень води в озерах різко падає, виручають вугільні та газові електростанції. Крім того, без викопного палива споживачі можуть зіткнутися з підвищенням цін на електрику. Однак країна активно працює над розвитком технологій, і взимку 2016 року 93% енергії забезпечили відновлювані джерела.
Звичайно, поки що у Ардерн немає чітко прописаного плану повного скорочення парникових газів до 2050 року. Для цього їй потрібно зібрати незалежну комісію і спільно розробити покрокову інструкцію, як зробити Нову Зеландію країною з нульовою емісією.
Greenpeace вважає, що для цього в першу чергу потрібно закрити вугільні електростанції; накласти мораторій на будівництво підприємств, що працюють на викопному паливі; інвестувати в вітрові електростанції; агітувати населення купувати сонячні панелі для своїх будинків. А представник компанії Contact Energy впевнений, що не меншу увагу потрібно приділити популяризації електрокарів і систем зберігання енергії.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас