НАБУ називає незаконним перерахування 156 мільйонів з "Ощадбанку" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НАБУ називає незаконним перерахування 156 мільйонів з "Ощадбанку"

Кримінал
1341
В Національному антикорупційному бюро заявили, що перерахування на рахунки Держказначейства арештованих в “Ощадбанку” коштів компанії Quickpace Limited, бенефіціаром якої є Олександр Онищенко, є незаконним.
Про це “Українській правді” повідомили в прес-службі НАБУ.
“Доводимо до відома заступника Генерального прокурора Євгена Єніна, що детективи Національного антикорупційного бюро під процесуальним керівництвом прокурорів САП розслідують факти вчинення службовими особами ПАТ “Державний ощадний банк України” незаконних дій з майном, на яке накладено арешт”, – заявили в бюро.
“За даними детективів, бенефіціаром компанії Quickpace Limited, кошти якої й були арештовані під час розслідування так званої “газової справи”, є народний депутат Олександр Онищенко. Тож їхнє перерахування на підставі рішення суду у абсолютно іншому провадженні, без скасування обтяжень, накладених раніше, виглядає дуже дивним. Тим більше, що судове рішення у “газовій справі” ще не прийнято”, – додали в НАБУ.
Раніше в НАБУ заявили, що заарештовані в “Ощадбанку” 156 млн доларів США і 218,1 тис. грн, які належали компанії Quickpace Limited, пов’язаній з нардепом Олександром Онищенком, зникли.
Через це бюро зареєструвало кримінальне провадження за фактом вчинення невстановленими службовими особами ВАТ “Державний ощадний банк України” незаконних дій з майном, на яке накладено арешт.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас