Україна просить НАТО і ЄС вплинути на позицію Угорщини щодо закону про освіту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна просить НАТО і ЄС вплинути на позицію Угорщини щодо закону про освіту

Казна та Політика
457
Україна просить Північноатлантичний Альянс (НАТО) та Європейського союзу (ЄС) вплинути на позицію Угорщини щодо закону про освіту. Про це заявила віце-прем’єр-міністр України з питань європейської і євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе, передає “Радіо Свобода”.
“Україна попросила колег в НАТО і ЄС безпосередньо переговорити з Угорщиною про її небажання вести діалог щодо мовної статті закону про освіту”, – заявила Климпуш-Цинцадзе після зустрічей в Брюсселі з керівництвом альянсу.
За її словами, в НАТО блокування Угорщиною взаємодії з Україною сприймають дуже негативно. “Це, звичайно, сприймається дуже негативно і на рівні штаб-квартири міжнародного секретаріату альянсу. Це сприймається як неприйнятна поведінка, і є зацікавленість у тому, щоб це питання було вирішене на рівні двостороннього діалогу між державами”, – повідомила Климпуш-Цинцадзе.
За її словами, враховуючи те, що ініціативи з боку Києва для вирішення цієї проблеми виявилося недостатньо, українська сторона розраховує на те, що партнери України теж будуть вести переговори з Угорщиною. “Сподіваюся, що у інших країн-членів, які можуть розмовляти з Угорщиною з точки зору резону і обґрунтування, буде достатньо бажання і волі, і вони нагадають (Угорщини), що варто дочекатися аналізу Венеціанської комісії, в яку ми передали цей закон за власною ініціативою”, – підкреслила віце-прем’єр-міністр. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Угорщина наклала вето на проведення засідання комісії Україна-НАТО 6 грудня 2017 року. У свою чергу, у НАТО заявили, що не мали намірів проводити в грудні засідання комісії Україна-НАТО.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас