Ми наближаємося до кінця автомобільної ери - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ми наближаємося до кінця автомобільної ери - експерт

Технології&Авто
7002
Колишній віце-президент General Motors Роберт Лутц, який пропрацював в автомобільній промисловості 47 років (йому зараз 85), вважає, що епоха автомобілів добігла кінця. Через 20 років всі ми будемо їздити в «безпілотних модулях», цитує його Futurism.
85-річний Роб Лутц, який пішов у відставку в 2010 році, знає, про що говорить. На його думку, автомобіль, який служив людству 120 років, зникне з масової експлуатації так само, як на початку XX століття з неї зник кінь. «Автомобільна промисловість знаходиться на пришвидшеній кривій зміни, — говорить він. — У майбутньому подорожі проходитимуть у стандартизованих автономних модулях».
Лутц очікує перехід на безпілотний транспорт протягом найближчих 15-20 років. Переломний момент настане, коли 20-30% автомобілів стануть роботизованими, що переконає суспільство в їх безпеці. Після цього їх впровадження прискориться, а керовані автомобілі будуть заборонені.
Також, на думку Лутца, автовиробники більше не будуть брендувати свої моделі, і взагалі поняття «марка автомобіля» перестане існувати і когось хвилювати. На безпілотних автомобілях будуть логотипи компаній, що експлуатують їх: Uber, Lyft, FedEx, UPS, Amazon і так далі. Ще 10 років автовиробники зможуть жити, як раніше, але через 20 років перехід на автономний транспорт буде завершено, вважає Лутц.
Згідно з доповіддю дослідницького центру RAND, робомобілі, які будуть всього на 10% безпечнішими за середньостатистичного водія, зможуть рятувати життя 3 тис. осіб щорічно.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас