Ендрю Ин пропонує запровадити БОД для "постраждалих від ШІ" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ендрю Ин пропонує запровадити БОД для "постраждалих від ШІ"

Технології&Авто
347
Ендрю Ин пропонує ввести безумовний основний дохід для людей, які втратили роботу через автоматизацію. Він вважає, що це дасть їм стимул для вивчення нових навичок і поверне робочу силу в економіку, пише Technology Review.
Ендрю Ин, творець проекту машинного навчання Brain в Google, який раніше очолював департамент ШІ китайського пошукового гіганта Baidu, присвятив свій виступ на щорічній конференції MIT Technology Review в Кембриджі (США) економічній програмі допомоги людям, які залишилися без роботи через автоматизацію. Ин розповів, що після відвідування колл-центрів і спілкування з працівниками, у яких заберуть роботу алгоритми, написані підготовленими ним програмістами, у нього виникла ідея про те, як можна захистити цих людей.
Його пропозиція полягає у виплаті БОД безробітним американцям, які готові вивчати нові професії і повернутися на роботу. В даний час Ин працює в стартапі під назвою Deeplearning.ai, який допомагає людям освоїти технології машинного навчання у форматі онлайн-курсів, що має своєю метою в тому числі допомогу «постраждалим від ШІ». «Автоматизації зазнає багато професій по всьому світу, від співробітників колл-центрів і водіїв вантажівок до радіологів та багатьох інших», – сказав він.
За його словами, навіть якщо автоматизація не просунеться за межі сучасного рівня техніки, вона вже здатна змінити всі види галузей. Для кардинальних змін буде достатньо однієї лише технології розпізнавання зображень, вважає він. «Вже зараз, навіть якщо ми припинимо всі подальші дослідження, у нас на руках є достатньо технологій, щоб кардинально змінити багато галузей економіки, – каже він. – Майбутні хвилі інновацій призведуть до ще більш глибоких змін на ринку праці, і нам потрібні навички для адаптації до них».
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас