Lamborghini представила концепт електрокара на суперконденсаторах (фото) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Lamborghini представила концепт електрокара на суперконденсаторах (фото)

Технології&Авто
947
Lamborghini, італійський виробник суперкарів, збирається електрифікувати свої автомобілі, оскільки компанія Volkswagen, що володіє брендом, робить ставку на відмову від ДВЗ. Electrek розповідає про новий концепт-кар від Lamborghini: повністю електричний Terzo Millennio, в якому замість класичних літій-іонних батарей використані суперконденсатори.
Ця модель — дуже ранній концепт, і не варто очікувати, що її виробництво розпочнеться найближчим часом. Можливо, цього не станеться ніколи. Однак у Terzo Millennio є низка цікавих особливостей, які заслуговують на обговорення.
Перш за все, автомобіль був створений у партнерстві між автовиробником і двома лабораторіями Массачусетського технологічного інституту (угоду про співробітництво було підписано рік тому). Це призвело до деяких цікавих технологічних рішень. Так, в кожному колесі Terzo Millennio встановлено окремий електродвигун.
Що стосується джерела енергії для автомобіля, то Lamborghini відмовилася від традиційних літій-іонних батарей на користь суперконденсаторів. На відміну від батарей, суперконденсатори можуть заряджатися і розряджатися всього за кілька секунд, але, на жаль, мають низьку густину енергії, а їх ємності недостатньо, щоб забезпечити запас ходу для подорожей на великі відстані. Кілька автовиробників і стартапів (наприклад, Fisker) намагалися застосувати цю технологію в електромобілях, але в підсумку зазнали невдачі і повернулися до звичних батарей.
Lamborghini представила концепт електрокара на суперконденсаторах (фото)
Lamborghini, схоже, готовий дати суперконденсаторам ще один шанс. У співпраці з МТІ компанія планує працювати над новими матеріалами, які будуть забезпечувати зберігання енергії і відповідати потребам електричного спортивного автомобіля.
Дизайн машини також примітний. Він футуристичний, але при цьому зберігає традиції Lamborghini. Над зовнішнім виглядом Terzo Millennio працював підрозділ Lamborghini Centro Stile — їхньою метою було відобразити в автомобілі радикальні технологічні зміни і передбачити дизайн машин майбутнього. За словами виробника, аеродинамічна структура машини революційна для компанії.
Lamborghini представила концепт електрокара на суперконденсаторах (фото)
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас