Кабмін монетизував розрахунки по субсидіях — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін монетизував розрахунки по субсидіях

Казна та Політика
1084
Уряд прийняв рішення про монетизацію розрахунків по субсидіях між постачальниками житлово-комунальних послуг та бюджетом.
Про це на засіданні уряду сказав міністр фінансів Олександр Данилюк.
Дія механізму почнеться з 1 січня 2018 року.
“Як ви знаєте, обсяг субсидій і пільг на житлово-комунальні послуги зростає щороку. Надзвичайно актуальним є ефективне використання цих коштів. Ми приймаємо рішення про перехід на новий механізм розрахунків, живими коштами за фактично спожиті послуги”, – сказав Данилюк.
Проект постанови розроблено з метою монетизації субсидій на оплату послуг ЖКГ на рівні підприємств-надавачів послуг, що є перехідним етапом до переходу на повну монетизацію субсидій на рівні домогосподарств.
“Проектом постанови передбачається, що ми міняємо клірингові розрахунки по пільгах та субсидіях. Скасовується постанова №20. Встановлюються прямі розрахунки з суб’єктами господарювання – постачальниками житлово-комунального господарства та низка інших новацій, які зроблять розрахунки прозорими”, – додав Данилюк.
Міністр соціальної політики Андрій Рева, в свою чергу, додав, що призначення субсидій на даному етапі залишиться згідно з соціальними нормами, але буде відрегульований механізм розрахунків між підприємствами, що надають житлово-комунальні послуги, та бюджетом.
“Зараз щомісяця під час розрахунків відповідні фінансові органи будуть отримувати документацію від постачальників. Це не стосується сум призначення субсидій”, – пояснив Рева.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас