Мінінфраструктури пропонує пустити лоукостери в Ніжин і Житомир — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінінфраструктури пропонує пустити лоукостери в Ніжин і Житомир

Казна та Політика
658
Міністр інфраструктури України заявляє, що для розвитку регіональних аеропортів критично важливим є залучення туди бюджетних авіакомпаній.
Про це повідомляє ЦТС з посиланням презентацію “Авіаційна транспортна стратегія України до 2030 року”.
Зазначається, що необхідно розвивати аеродроми Гостомель, Житомир, Ніжин і Біла Церква для лоукост-перевезень пасажирів у Київ і прилеглі населені пункти.
“Розширення сегмента доступних авіаперевезень є запорукою розвитку авіаційної галузі. Лоукости або авіакомпанії, які готові працювати в низькому ціновому сегменті, – ключові фактори, які будуть стимулювати розвиток регіональних аеропортів, а також супутньої транспортної інфраструктури в Україні”, – заявив міністр інфраструктури України Володимир Омелян.
“Лоукости – це не трагедія для аеропорту, а шанс наростити обсяги перевезень, збільшити надходження від неавіаційної діяльності, поліпшити туристичну привабливість регіону і, як наслідок, стимулювати його економічний розвиток”, – додав він.
Міністр зазначив, що стратегія розвитку місцевих аеропортів передбачає їх державну підтримку – уряд прийняв рішення про виділення коштів на ремонт ЗПС аеропортів у Чернівцях, Одесі та Вінниці.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас