Нафта продовжує дешевшати в рамках корекції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта продовжує дешевшати в рамках корекції

Енергетика
466
Ціни на нафту демонструють негативну динаміку в середу вранці в продовження корекції, розпочатої днем ​​раніше, після того, як у понеділок вартість “чорного золота” оновила максимальні позначки з 2015 року на тлі новин із Саудівської Аравії, випливає з даних торгів.
Станом на 07.05 за Києвом вартість січневих ф’ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent знижувалася на 0,22% – до 63,55 долара за барель. Ціна грудневих ф’ючерсів на нафту марки WTI опускалася на 0,38% – до 56,98 долара за барель.
“Трейдери зробили крок назад, щоб оцінити вплив з боку збільшення геополітичних ризиків”, – наводить агентство Рейтер думку аналітиків банку ANZ.
Напередодні вартість марки Brent подолала позначку в 64 долари за барель, а ціна на нафту марки WTI перевищила 57 доларів: це сталося вперше з літа 2015 року. Зростання цін на нафту в понеділок деякі експерти пов’язали із затриманням членів королівської сім’ї, міністрів і бізнесменів у Саудівській Аравії. У неділю Вищий комітет по боротьбі з корупцією Саудівської Аравії розпорядився затримати близько 40 впливових осіб, в число яких увійшли члени королівської сім’ї, колишні міністри, військові та підприємці.
Також учасники торгів не залишили без уваги дані Американського інституту нафти (API). API повідомив в ніч на середу про зниження запасів нафти в США за минулий тиждень на 1,56 мільйона барелів, хоча аналітики чекали зниження показника на 2,7 мільйона барелів. Тижнем раніше показник скоротився на 5,1 мільйона барелів.
За матеріалами:
Прайм
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас