Україна планує приєднатися до Батумської ініціативи щодо "зеленої економіки" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна планує приєднатися до Батумської ініціативи щодо "зеленої економіки"

Казна та Політика
220
Україна заявила про намір приєднатися до Батумської ініціативи, яка передбачає впровадження державою заходів для розвитку “зеленої економіки”.
Про це поінформував заступник міністра екології та природних ресурсів Микола Кузьо на прес-конференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.
“У розвиток тих напрямів співпраці, які в нас зараз є з нашими міжнародними партнерами, Україна заявила про свій намір приєднатися до так званої Батумської ініціативи”, – зазначив він.
За його словами, ця ініціатива передбачає, що держава впроваджує відповідні заходи, спрямовані на розвиток “зеленої економіки” з метою досягнення не просто економічного зростання, а такого економічного зростання, яке буде “дружнім” для довкілля і сприятиме збереженню довкілля.
Кузьо зауважив, що Батумська ініціатива є загальноєвропейським проектом, який було започатковано минулого року і до якого вже приєдналося 25 країн і 13 міжнародних організацій і який включає в себе 117 зобов’язань. Урядовець додав, що у рамках виконання цих зобов’язань Україна планує працювати у декількох напрямках – зокрема, у питанні розробки й ухвалення Стратегії низьковуглецевого розвитку, опрацювання питання запровадження “зелених закупівель”, які сприятимуть розвитку тих секторів економіки, які виробляють “дружні” для довкілля товари, та ухвалення Стратегії поводження з відходами.
Кузьо наголосив, що розвиток “зеленої економіки” загалом дає можливість економити до 24% ресурсів, які використовують на виробництві товарів і послуг, та створює робочі місця.
“Якщо у контексті поводження з відходами просто вивезення сміття на сміттєзвалища створює 6 робочих місць, то утилізація і переробка – це уже 36 робочих місць, а повторне використання – це 296 робочих місць”, – пояснив Кузьо.
Він також відзначив, що впровадження заходів “зеленої економіки” є також зобов’язанням України відповідно до Угоди про асоціацію з ЄС.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас