21st Century Fox провів переговори про продаж активів Disney — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

21st Century Fox провів переговори про продаж активів Disney

Фондовий ринок
328
Медіахолдинг 21st Century Fox вів переговори про продаж більшої частини своїх активів, пов’язаних з кіно та телебаченням, кінокомпанії Disney. Про це повідомив телеканал CNBC з посиланням на анонімних інформаторів, знайомих з ситуацією.
Повідомляється, що останні кілька тижнів сторони активно обговорювали можливу угоду, але зараз переговори припинено через розбіжності з принципових питань, включаючи вартість угоди. Але існує висока ймовірність, що в найближчому майбутньому переговори можуть бути відновлені.
За наявними даними, 21st Century Fox хотіла продати Disney свої кіностудії, телевізійний бізнес, розважальний напрямок (телеканали на кшталт FX і National Geographic), а також інтелектуальну власність (кабельна мережа Star і європейський оператор платного телебачення Sky). Таким чином, у 21st Century Fox залишився б канал Fox News, спортивні канали та мережа локальних телестанцій.
Представники 21st Century Fox і Disney поки що не коментують інформацію про переговори.
Разом з тим тематичні ресурси пишуть, що якщо компанії в кінцевому підсумку вдасться домовитися, то сама угода змінить розстановку сил на ринку і матиме величезний вплив на всю медіаіндустрію і сегмент стримінгових сервісів. У той час як 21st Century Fox це дозволило б зосередити ресурси на певних напрямках, Disney отримала б нові можливості для зростання.
Під цими «можливостями» мається на увазі ще одна кіностудія, додаткові телевізійні ресурси і більш широка присутність на міжнародних ринках. Зрештою Disney змогла б використати цю угоду для прискорення планів щодо запуску власного сервісу потокового відео, який став би гідним конкурентом службам Amazon і Netflix з пристойним каталогом шоу і фільмів Fox, на додачу до контенту ABC, Marvel і інших «важковаговиків».
Взагалі ж, останнім часом в галузі медіа набирає сили тенденція злиттів і поглинань. Нагадаємо, наприкінці минулого року телекомунікаційна компанія AT&T за $85 млрд купила медіаконгломерат Time Warner, якому належать, зокрема, телеканали HBO і CNN, а також кіностудія Warner Bros.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас