КМДА закупить у Польщі трамваї як альтернативу маршрутним таксі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

КМДА закупить у Польщі трамваї як альтернативу маршрутним таксі

Казна та Політика
969
Київська міська державна адміністрація (КМДА) закупить у Польщі трамваї PESA 5-го покоління з метою створити альтернативу маршрутним таксі, повідомляє прес-служба КМДА, з посиланням на київського градоначальника Віталія Кличка в прямому ефірі телеканалу “Прямий”.
“Столична влада закуповує сучасні трамваї, які будуть курсувати по Києву. І робить все, щоб оновлений комунальний громадський транспорт став альтернативою маршруткам”, – сказав В.Кличко.
Трамваї, які планує закупити КМДА, матимуть 100% низьку підлогу, вони будуть оснащені кондиціонерами та Wi-Fi. Однією з переваг такого транспорту є їх тихохідність.
В.Кличко також повідомив, що до кінця року планують повністю замінити склад лінії швидкісного трамвая виключно польськими 5-го покоління. За його словами, є бажання замінити старий склад швидкісної лінії трамваями українського складання, але Львівський трамвайний завод не справляється з необхідними обсягами. Крім цього, планується обладнати спеціальний сервісний центр для обслуговування куплених у Польщі транспортних засобів.
“У планах на майбутнє – підприємство з великогабаритного складання трамваїв у Києві. Упевнений, вже незабаром по місту курсуватимуть трамваї, на яких буде написано “Зроблено в Україні”, “Зроблено в Києві”, – сказав мер.
Дана ініціатива виникла через день після того, як 4 листопада в Оболонському районі столиці біля ст. метрополітену “Героїв Дніпра” водій маршрутного таксі на смерть збив двох пішоходів. Після чого столичний мер віддав розпорядження перевірити ліцензії приватних автоперевізників, які працюють у Києві. За його словами, КМДА, спираючись на численні скарги пасажирів маршрутного таксі, готова зробити все, щоб шляхом надання якісної альтернативи витіснити даний вид міського транспорту:
“Ми не будемо воювати з маршрутками – ми їх просто витиснемо доступним, комфортним і сучасним громадським комунальним транспортом”, – заявив В.Кличко.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас