Нафтогаз через "Райські папери" розпочав внутрішнє розслідування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафтогаз через "Райські папери" розпочав внутрішнє розслідування

Фондовий ринок
889
У НАК “Нафтогаз України” розпочали внутрішнє розслідування через інформацію в ЗМІ з посиланням на “Райські папери”.
Про це повідомляє прес-служба “Нафтогазу”.
“Служба комплаєнсу НАК «Нафтогаз України» почала перевірку інформації, яка з’явилася в ЗМІ, щодо відкриття компанії та можливого проведення операцій в іноземній юрисдикції членом правління ПАТ «Укртрансгаз» Сергієм Олексієнком, колишнім головним радником голови правління “Нафтогазу”, – йдеться в повідомленні.
НАК “Нафтогаз” обіцяє оприлюднити результати перевірки після її завершення.
Нагадаємо, раніше ЗМІ з посиланням на Paradise papers (“Райські папери”) повідомили, що в 2016 році на острові Мен для українського газового топ-менеджера Сергія Олексієнка була заснована офшорна компанія для виведення іноземної валюти.
Як повідомлялося, в неділю Міжнародний консорціум журналістських розслідувань оприлюднив матеріали слідства під назвою “Paradise Papers”. Документи охоплюють аналіз офшорної діяльності наймогутніших людей і компаній в світі і базуються на вивченні 13,4 млн файлів, отриманих у результаті витоку інформації. В цілому нове досьє перевищує за обсягами і насиченістю матеріалу “Панамські документи”, опубліковані в квітні минулого року. У ньому йдеться про 120 політиків і посадових осіб з майже 50 країн світу.
За даними розслідування, багатії сховали в офшорах близько 8 трильйонів євро. Серед згаданих імен багатіїв – і Президент України Петро Порошенко, представники якого нібито хотіли створити офшор на острові Мен, але їм відмовили.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас