Broadcom хоче купити Qualcomm, щоб створити конкурента Intel і Samsung — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Broadcom хоче купити Qualcomm, щоб створити конкурента Intel і Samsung

Фондовий ринок
517
Виробник мікрочіпів Broadcom Ltd. зробив пропозицію про купівлю конкурента Qualcomm Inc. більш ніж за $100 млрд, що може стати найбільшою в історії угодою в цій галузі, яка стрімко розвивається.
Broadcom, четвертий найбільший виробник електронних мікросхем у світі, що базується в США та Сінгапурі, готовий купити акції Qualcomm по $70 за штуку, що означає 28%-ву премію до ціни закриття минулого четверга.
Qualcomm відомий, в першу чергу, як виробник мікрочіпів для модемів, в тому числі в мобільних пристроях. Водночас через конфлікт зі своїм найбільшим покупцем – Apple – акції Qualcomm впали зараз приблизно на 25%, до мінімального за останні роки рівня, що послабило позиції компанії.
Якщо дві компанії об’єднаються, вони будуть постачати чіпи для всього спектра електронних пристроїв – від побутової техніки до дата-центрів. Галузь мікроелектроніки, найбільшими гравцями якої є Intel і Samsung Electronics, перебуває зараз під тиском через зниження продажів у ряді сегментів ринку, зокрема, в сегменті персональних комп’ютерів.
Qualcomm має намір вивчити пропозицію і, швидше за все, відкине її на тій підставі, що, враховуючи ризики, запропонована Broadcom ціна є, враховуючи падіння акцій в останні місяці, надто низькою, пише The Wall Street Journal. В цьому випадку боротьба за купівлю конкурента може перерости в спробу ворожого поглинання.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас