Законопроект про криптовалюти: майнерів можуть звільнити від податків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Законопроект про криптовалюти: майнерів можуть звільнити від податків

Фінтех і Картки
3784
До Верховної Ради подано вже третій законопроект про регулювання ринку криптовалют “Про внесення змін до Податкового кодексу України”. Про це йдеться в матеріалі Сегодня.
Голова Комітету з податкової і митної політики Верховної Ради України Ніна Южаніна зазначила, що документ пропонує полегшене оподаткування для операцій з криптовалютами, передає портал Tehnot.
За її словами, документ пропонує звільнити від податків прибуток від купівлі і продажу криптовалют, а також доходи від операцій з ними та від майнінгу.
“Для створення дієвого механізму стимулювання ринку криптовалют в Україні логічним кроком стане звільнення від оподаткування прибутку підприємств, отриманого від операцій з купівлі/продажу криптовалют. Доходи від операцій з криптовалютами не включати в розрахунок загального місячного (річного) оподатковуваного доходу, а операції з криптовалютою і видобутком (майнінгом) віднести до операцій, які не вважаються об’єктом оподаткування”, – йдеться в проекті закону.
Таким чином, майнінг в Україні в разі ухвалення цього закону може стати прибутковим бізнесом. При цьому в Росії майнерів хочуть обкласти податком, для чого планується впровадити контролюючі чіпи в обладнання для майнінгу.
Як відомо, Нацбанк України відмовився визнавати Bitcoin валютою. Криптовалюти, на думку Нацбанку, також не є платіжним засобом. Проте, у НБУ вважають, що і зараз статус Bitcoin залишається спірним питанням. При цьому в Україні вперше в СНД був розроблений законопроект про легалізацію обігу криптовалют.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас