В Іспанії випробували дрон для відновлення стільникового зв'язку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Іспанії випробували дрон для відновлення стільникового зв'язку

Технології&Авто
244
Британський стільниковий оператор Vodafone провів в іспанській Андалусії випробування апарата, призначеного для відновлення зв’язку в районах, постраждалих від стихійного лиха. Як пише Aviation Week, під час випробувань дрон провів у повітрі трохи більше доби, забезпечуючи зв’язок стандарту 4G. Перевірки визнали успішними.
В результаті повеней, ураганів або землетрусів без стільникового зв’язку нерідко залишаються великі території. При цьому швидкого відновлення комунікацій як правило не проводиться, оскільки різним службам доводиться вирішувати низку першочергових завдань, включаючи відновлення житлової інфраструктури та систем подачі питної води.
У випробуваннях використовувався гексакоптер Yuneec Tornado. Апарат був прив’язаний до станції Safe-T компанії Elistair. Така станція дозволяє зв’язати дрон гнучким кабелем з наземним джерелом живлення, завдяки чому апарат може довгий час перебувати в повітрі. На дрон фахівці Vodafone встановили компактну стільникову комірку CrowdCell.
Під час випробувань дрон трохи більше доби висів на висоті 80 метрів. Апарати, що підключилися до стільникової комірки, отримували зв’язок на швидкості до трьох мегабіт в секунду. Найближчим часом стільниковий оператор має намір провести ще серію випробувань.
За матеріалами:
N+1
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас