Голова OpenAI: «Не треба боятися ШІ, він зайнятий чистою наукою та іграми» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова OpenAI: «Не треба боятися ШІ, він зайнятий чистою наукою та іграми»

Світ
319
На другій щорічній конференції Google Go North директор OpenAI Шивон Циліс і директор з етики AI Fund Тім Хван поділилися своїм баченням перспектив відповідального розвитку штучного інтелекту.
Циліс перерахувала три принципи, що визначають майбутнє «відповідального розвитку» ШІ. По-перше, ця технологія з’явиться, незважаючи ні на що, тому нам потрібно зрозуміти, як свідомо вплинути на неї. По-друге, слід залучити до обговорення якомога більше людей. І по-третє, необхідно зробити все можливе, щоб якомога швидше ввести нормативні акти, що регулюють ШІ, оскільки ця технологія буде мати величезний вплив на всі аспекти життя людей.
На думку Циліс, неоднозначність у сприйнятті ШІ виникає через те, що його розвиток йде одночасно і повільніше, і швидше, ніж ми того очікували. Перерахувавши ШІ-проекти, над якими працює одна тільки Google, вона підкреслила, що людям не треба боятися ШІ, оскільки всі проекти стосуються виключно «наукових досліджень або відірваних від життя ігор».
При цьому, як сказав Хван, розробники ШІ «певним чином пишуть правила поведінки в коді», вказавши на той факт, що особисті точки зору і забобони розробників можуть бути успадковані створеними ними алгоритмами. Цей механізм можна і потрібно використовувати, впроваджуючи у методи розробників культурні норми. Зараз загальна кількість людей, які задають тон у створенні ШІ-алгоритмів, ймовірно, «в межах кількох тисяч», – додала Циліс.
Це означає, що необхідно проводити більше міждисциплінарних дискусій з представниками розробників, суспільства і тих, хто приймає рішення про політику щодо ШІ, тому що зараз у громадськості не існує дієвого методу вплив на те, які моральні закони повинні керувати системами штучного інтелекту, що розробляються, повідомляє TechCrunch.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас