Створено розумний годинник, який працює від тепла людини — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Створено розумний годинник, який працює від тепла людини

Світ
339
Компанія Matrix почала продаж годинника PowerWatch, які заряджаються від тепла господаря. Вартість на сайті компанії становить $169, пише TechCrunch.
Доставка PowerWatch почалася після того, як стартап Matrix зібрав на цей годинник у дев’ять разів більше, ніж планував. Пристрій працює шляхом перетворення тепла тіла на енергію.
У PowerWatch застосовується термоелектричний генератор, який перетворює тепло на електрику. Це відбувається за рахунок використання різниці температур навколишнього середовища і людського тіла, яка тримається на постійному рівні. Тепло проходить крізь шкіру, звідки воно може бути поглинуте годинником.
Але в годиннику все ж є змінний літій-іонний акумулятор. Він здатний зберегти дані про рівень спалених калорій, рівень активності і інші параметри протягом шести місяців в режимі очікування, коли годинник не надітий на руку.
“Два роки тому, коли ми створили наші справді потворні прототипи і ми зустрічалися з великими компаніями, вони ніби говорили “це дуже добре“, і гладили нас по голові. Єдиний спосіб показати, що це працює, – це пройти через справді пекельний процес, який ми пройшли протягом останніх чотирьох років. Я думав, буде легше“, – сказав співзасновник Matrix Ейкрам Бокай, пояснюючи, чому стартап не продав свою технологію Samsung і Apple.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас