Банкам дозволять залучати приватний капітал - законопроект — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банкам дозволять залучати приватний капітал - законопроект

Казна та Політика
473
Законопроект №5592-д “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо спрощення ведення бізнесу та залучення інвестицій емітентами цінних паперів)” дасть змогу банкам самостійно обирати форму капіталу.
Про це на прес-конференції в Укрінформі сказав директор департаменту ліцензування Національного банку України Олександр Бевз, повідомляє кореспондент агентства.
“Банки однозначно за 5592-д, адже це гармонізує банківське та акціонерне законодавство. Ми усуваємо певні помилки, що були допущені у частині банківського регулювання, і закладаємо основи реформування корпоративного управління банків”, – сказав Бевз.
За його словами, чинне законодавство примушує банки ставати публічними акціонерними товариствами, а раніше законодавство дозволяло широкий вибір організаційно-правових форм для банківських установ.
“Чому було прийняте рішення, що банки мають бути або ПАТ, або кооперативними банками, а будь-яка форма приватна з точки зору залучення капіталу не розглядалася? Ідеологія була в тому, що стандарти корпоративного управління та розкриття інформації ПАТ є такими, що необхідні для банків”, – зазначив Бевз.
За його словами, новий проект закону передбачає, що тепер банки зможуть як залучати, так і не залучати публічні форми капіталу, але у питаннях корпоративного управління та розкриття інформації для банків лишатиметься публічний стандарт.
“Форма акціонерного товариства – це питання вибору акціонерів. Але оскільки у банках значний публічний інтерес, то стандарти розкриття інформації та корпоративного управління мають лишатися на тому рівні, як і публічної компанії”, – додав Бевз.
Він також зазначив, що реформування корпоративного управління банків передбачатиме посилення ролі наглядової ради, збільшення квоти незалежних директорів, посилення вимог до них.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас