Мобільним операторам дозволили будувати вежі без погодження з ДАБІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мобільним операторам дозволили будувати вежі без погодження з ДАБІ

Казна та Політика
977
Кабінет міністрів скасував обов’язкову процедуру отримання операторами мобільного зв’язку дозволів на будівництво мобільних веж, повідомив голова Державної архітектурно-будівельної комісії (ДАБІ) Олексій Кудрявцев
“Ми даємо зелене світло всім інвесторам, які хочуть будувати в Україні. Приміром, ми з мобільними операторами дійшли згоди, що дозволи на будівництво мобільних вишок не потрібні”, — повідомив Кудрявцев під час зустрічі з представниками Європейської Бізнес Асоціації в п’ятницю.
Як уточнили в прес-службі ДАБІ, скасування дозволів передбачене постановою Кабміну №406 від 7 червня 2017 року.
Віце-прем’єр, міністр регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Геннадій Зубко в ході зустрічі додав, що в наступному році уряд звернеться до операторів мобільного зв’язку з пропозицією про співпрацю у налагодженні зв’язку між пунктами первинної медичної допомоги в селах і районними або центральними лікарнями.
“У бюджеті закладено 4 млрд грн на доступні послуги сільської медицини. Дуже важливим в цій сфері є зв’язок, щоб пункти первинної медичної допомоги в селах могли консультуватися з районними чи київськими медичними установами. Гроші, які будуть виділятися на це з місцевих та державного бюджетів, досить серйозні, щоб був попит на послуги операторів зв’язку”, — констатував міністр.
За його словами, конкретні пропозиції операторам будуть зроблені після розробки схеми мережі зв’язку між зазначеними установами.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас