Луценко прокоментувала "мінімізацію податків" Roshen — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Луценко прокоментувала "мінімізацію податків" Roshen

Казна та Політика
2492
Представник президента у Верховній Раді, народний депутат фракції БПП Ірина Луценко заперечує спробу мінімізації податків як мету перебудови структури президентської кондитерської корпорації Roshen, переданої у “сліпий траст”
“Компанії міжнародної холдингової структури при передачі компанії “Roshen” у “сліпий траст” не мали банківських рахунків. Будь-які заяви про порушення валютного законодавства або перерахування будь-яких готівкових коштів з України при створенні цієї структури є необґрунтованими домислами. Просимо дуже акуратно формулювати те, що було почуто і спотворено, перекручено (в журналістському розслідуванні — ред.)”, — сказала Ірина Луценко на засіданні погоджувальної ради парламенту в понеділок у Києві.
Нардеп підкреслила, що для здійснення операції з передачі в “сліпий траст” компанії Roshen необхідно було створити міжнародну холдингову структуру.
“Ця міжнародна холдингова структура була налаштована на те, щоб уникнути подвійного оподаткування з тією метою, щоб всі податки повною мірою були заплачені саме в Україні, а не за кордоном”, — пояснила представник президента.
“Створення цієї міжнародної холдингової структури було обов’язковим, тому що інакше, відповідно до Гаазької конвенції 1985 року, не можна було передати в довірче управління Ротшильду — такі міжнародні умови, така міжнародна конвенція”, — додала політик.
Нагадаємо, 5 листопада 2017 року було опубліковано журналістське розслідування Центру розслідування корупції та організованої злочинності OCCRP і “Слідство-Інфо”, згідно з яким метою перебудови структури президентської кондитерської корпорації Roshen і створення офшорних компаній, можливо, була мінімізація податків, а не передача компанії у “сліпий траст”.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас