У Фонді держмайна розповіли подробиці нового закону про приватизацію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Фонді держмайна розповіли подробиці нового закону про приватизацію

Казна та Політика
237
Винесений на затвердження парламенту новий законопроект про приватизацію запроваджує прозору, конкурентну і всім зрозумілу процедуру продажу державного майна.
Про це на своїй сторінці у Facebook розповів голова Фонду держмайна Віталій Трубаров.
За його словами, особливу увагу автори приділили процедурі приватизації великих об’єктів. Так, у новому законі чітко прописані терміни закінчення підготовки об’єкта до торгів. Новий закон чітко встановлює 11 місяців для об’єктів великої приватизації та 5 місяців для малої. Якщо вартість активів підприємства за останній рік перевищила 250 млн гривень, то це великий об’єкт приватизації, який буде продаватися з залученням радника, все менше – це мала приватизація, яка буде проходити виключно на електронних платформах.
Трубаров пояснив, що залучення радників є важливою нормою, що дозволяє адекватно і авторитетно оцінити стан об’єкта і його реальну вартість. Велика приватизація буде проходити за такою процедурою: визначається об’єкт продажу, потім на конкурсі обирається радник, який готує фінансову модель підприємства, формує пропозицію початкової ціни, шукає інвесторів. Після цього ФДМ встановлює стартову ціну та умови продажу і передає їх на затвердження в Кабмін.
Потім оголошується прийом заявок, проводиться перевірка учасників і проводиться аукціон. Згідно з новим законом, в Україні буде існувати тільки два способи реалізації держмайна. Це проведення аукціону і викуп у разі, якщо на момент прийняття закону майно вже перебувало в оренді. Новий закон встановлює граничний розмір оскарження приватизації. 3 роки дається на оскарження продажу, якщо за цей час порушень не виявлено, то надалі переглядати результати конкурсу закон забороняє. Це захист інвестора.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас