"Турецький потік" увійшов до Виняткової економічної зони Туреччини — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Турецький потік" увійшов до Виняткової економічної зони Туреччини

Енергетика
595
Перша нитка морського газопроводу “Турецький потік” увійшла до Виняткової економічної зони (ВЕЗ) Туреччини, йдеться в повідомленні проектного будівництва.
Pioneering Spirit, найбільше в світі трубоукладальне і будівельне судно відзначило дану подію, уклавши в морі трубні секції з російським і турецьким прапорами, які символізують перетин кордону ВЕЗ між двома країнами.
Перетин кордону також знаменує закінчення будівництва морських ділянок двох ниток на території російської ВЕЗ. В цілому було укладено 448 кілометрів за двома ниткам газопроводу. Менш ніж за 6 місяців побудовано майже 25% морської ділянки. Це відповідає запланованому графіку будівництва.
Очікується, що транспортування газу по “Турецькому потоку” почнеться в грудні 2019 року.
Датою початку будівництва морської частини магістралі стало 7 травня – початок укладання на мілководді Чорного моря судном Audacia компанії Allseas. 31 травня судно Pioneering Spirit пройшло Босфор і увійшло в Чорне море. 23 червня судном Pioneering Spirit почалося глибоководне укладання труби в Чорному морі. 5 вересня був укладений договір з компанією Petrofac на будівництво приймального терміналу в Туреччині. 2 жовтня турецький уряд затвердив Звіт про вплив на навколишнє середовище (ЗВНС) по морській ділянці газопроводу “Турецький потік”.
Судно Pioneering Spirit поклало одну нитку до кордону з ІЕЗ, після чого повернулося в Анапу для початку глибоководного укладання другої нитки. Інше судно Allseas – Audacia – ще в кінці липня завершило укладання обох ниток на мілководді. Завдяки обраному порядку укладання вдалося завершити основні трубоукладальні роботи на морській ділянці в російській ВЕЗ в ході однієї кампанії.
Тепер Pioneering Spirit продовжить укладання однієї нитки до ділянки берегового примикання в Туреччині. Обидві нитки “Турецького потоку” вийдуть на сушу недалеко від турецького населеного пункту Кийікьой, розташованого приблизно в 100 км на захід від Стамбула.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас