На кордоні з Польщею хочуть побудувати "сухий порт" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На кордоні з Польщею хочуть побудувати "сухий порт"

Казна та Політика
1154
“Сухий порт” планують побудувати у Львівській області неподалік від кордону з Польщею, повідомив начальник управління інвестиційної політики Львівської облдержадміністрації Роман Матис.
“В даний час опрацьовується статус земельних ділянок, які можуть виділити для створення логістичного центру, а навесні 2018 року влада області представить бізнесменам інвестиційний проект”, – пояснив агентству “Інтерфакс-Україна” Р.Матис.
На думку чиновника, проект варто віддати для реалізації приватним підприємцям – область готує землю і проводить аукціон з її продажу, а підприємці купують землю за ринковою ціною і самі реалізують проект відповідно до своїх бізнес-планів.
Орієнтовно землі під “сухий порт” планують виділити між райцентром Мостиська і селом Родатичі.
За словами Р.Матиса, ділянки вибирають так, щоб вони були розташовані поблизу від залізничних гілок з європейською шириною колії, яка заходить з території Польщі в Мостиський район, і української залізниці. Таким чином, підкреслив Р.Матис, можна буде привозити в Україну з Польщі й навпаки вантажі залізницею, а не автотранспортом, як це переважно відбувається сьогодні.
“Створення “сухого порту” біля кордону з Польщею буде дуже вигідним для великих виробників, які потребують нових площ під логістику і здешевлення перевезень товарів”, – зазначив він.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас