Tesla збільшить виробництво сонячної черепиці в 2018 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Tesla збільшить виробництво сонячної черепиці в 2018 році

Технології&Авто
846
Керівники Tesla в щоквартальному листі акціонерам заявили, що компанія планує збільшити виробництво сонячної черепиці в 2018 році. Це стане можливим завдяки запуску Gigafactory 2 в Баффало (штат Нью-Йорк), який також намічений на наступний рік, пише Inverse.
Ілон Маск й інші топ-менеджери Tesla донедавна обходили стороною питання про точні терміни відкриття Gigafactory 2, яка повинна розвантажити основний завод компанії у Фримонті. Однак у щоквартальному листі акціонерам Маск написав, що, швидше за все, це відбудеться в 2018 році. Причому туди буде перенесено і значно збільшено виробництво сонячних дахів, представлених Маском в липні.
Поки що попит на них невеликий — всього 10 дахів було встановлено на реальні будинки, включаючи самого Маска і директора з продажу Tesla Джонатана Макнейла.
«Очікується, що дах повинен служити, принаймні, 25-30 років, — каже Маск. — Ми проводимо прискорені лабораторні випробування, щоб переконатися в довговічності конструкції. Однак зробити це швидше, ніж за півроку, неможливо. Потім результати потрібно буде впровадити у виробничий процес».
Сонячні дахи займають поки що незначну частку в енергетичному бізнесі Tesla. Так, у третьому кварталі компанія встановила 110 МВт•год батарей, в основному за рахунок Powerwall.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас