У Німеччині викрили корупційну схему з "омолодження" автомобілів для України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Німеччині викрили корупційну схему з "омолодження" автомобілів для України

Кримінал
2473
Прокуратура міста Галле порушила кримінальну справу проти трьох посадових осіб за підозрою в підробці реєстраційних документів автомобілів, призначених для ввезення в Україну.
Про це повідомляє Deutsche Welle.
Як повідомив в ефірі телерадіокомпанії MDR офіційний представник прокуратури Галле, головна підозра полягає в тому, що три чиновниці за грошову винагороду брали участь у корупційній схемі, “омолоджуючи” реєстраційні документи для автомобілів, які згодом ввозилися в Україну.
За повідомленнями місцевих ЗМІ, вийти на слід нечесних на руку чиновниць допомогла інформація з України. “Схоже, саме українські митники передали інформацію про зловживання німецьким колегам”, – йдеться у публікації.
За даними прокуратури, до операції також були причетні три автодилери з Галле. Вони прагнули позбутися старих автомобілів і для цього підкуповували чиновниць з відомства реєстрації. Ті в свою чергу “знімали” з супровідних документів на машину кілька “зайвих” років.
Після цього авто з новим “свідоцтвом про народження” йшло на український кордон і ввозилося з низьким акцизом.
Розслідування у справі почали ще в серпні. Тоді ж були проведені і обшуки в офісах автодилерів і відомствах реєстрації авто. На сьогодні виявлено не менше ніж 82 автомобілі, реєстраційна документація яких викликає підозри у слідчих.
Підозрюваним співробітницям загрожує покарання строком від шести місяців до п’яти років позбавлення волі.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас