SpaceX запустить ракету-важковаговика Falcon Heavy в грудні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

SpaceX запустить ракету-важковаговика Falcon Heavy в грудні

Світ
526
Після численних переносів призначено час запуску важкої ракети Falcon Heavy. SpaceX заявила, що запустить важковаговика в грудні. Ракету доставлять в Космічний центр Кеннеді, де вона пройде низку тестів, а потім буде запущена, пише Futurism.
SpaceX збирається запускати Falcon Heavy вже з квітня цього року. Але з того моменту терміни вже кілька разів переносилися. Повідомлялося, що ракета мала бути запущена влітку цього року. Пізніше терміни змістилися на листопад, але старту так і не було.
Нова дата виглядає вже правдоподібніше, тому що до цього моменту ракета перебуватиме на космодромі, повідомили в компанії, і пройде останні випробування. Запуск планується на кінець грудня. І поки будь-яка дата з 20 по 31 можлива.
Постійні затримки і переноси були пов’язані насамперед з високою складністю ракети. Поєднання трьох ракет в одну втричі збільшує обсяг вібрації і акустики, які будуть впливати на них під час запуску. Тому SpaceX довелося переробити центральний прискорювач. Також під час запуску всі 27 двигунів повинні працювати синхронно, а цього не просто було домогтися. До слова, SpaceX завершила випробування прискорювачів ракети тільки у вересні.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас