Qualcomm звинуватила Apple в тому, що вона передала її технологічні секрети Intel — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Qualcomm звинуватила Apple в тому, що вона передала її технологічні секрети Intel

Фондовий ринок
490
Тривале глобальне юридичне протистояння між компаніями Qualcomm і Apple поступово обростає все новими деталями. На цей раз виробник чіпів подав новий судовий позов, в якому Apple звинувачується в передачі об’єктів комерційної таємниці Qualcomm третім сторонам.
Qualcomm заявляє, що Apple «використовує свої комерційні важелі», щоб вимагати «безпрецедентний доступ» до «дуже цінного і висококонфіденційного програмного забезпечення, включаючи вихідний код» компанії. Мова йде про прошивку для модемів. Apple протягом багатьох років купує мобільні модеми для передачі даних у Qualcomm. Однак з випуском iPhone 7 компанія також почала використовувати модеми Intel для деяких партій пристроїв.
Intel відіграє важливу роль в цьому новому судовому процесі. Судячи з усього, Apple ділилася з Intel інформацією про прошивки модему, отриманою від Qualcomm. При цьому Intel є одним з найбільших конкурентів Qualcomm. У судовій заявці Qualcomm вказує, що пропрієтарна імплементація певного комунікаційного протоколу компанії не регламентується ніякими стандартами і являє собою комерційну таємницю Qualcomm. Але Apple включила ці відомості в список розсилки за запитом інженерів Intel (конкуруючої компанії). При цьому інженери Apple співпрацюють з цією конкуруючою компанією.
Якщо в суді буде доведена істинність цих тверджень, Apple, ймовірно, доведеться заплатити Qualcomm чималу компенсацію за розголошення комерційної таємниці. Крім того, Qualcomm стверджує, що Apple не виконує умови ліцензування програмного забезпечення, і тому пред’являє позов про порушення контракту. Відзначається, що Apple не дозволяє проводити перевірку правочинності використання програмного забезпечення, а ця умова прописана в контракті між компаніями.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас