У США падає попит на інженерів і вчених, а на програмістів - зростає — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США падає попит на інженерів і вчених, а на програмістів - зростає

Технології&Авто
1073
Згідно з даними, університети готують набагато більше біологів, фізиків, математиків і антропологів, ніж потрібно країні. Вивчивши ринок праці, дослідники дійшли висновку, що для всіх випускників просто недостатньо робочих місць. Виняток становлять лише комп’ютерні науки та пов’язані з ними професії.
Це своєрідний камінь в город STEM-моделі освіти. Протягом останніх років ця модель всіляко підтримується в США. І дійсно, всі її складові – наука, техніка, інженерія, математика (science, technology, engineering, mathematics) – важливі для успішного розвитку країни, для появи і впровадження інновацій. Також мається на увазі, що ця модель настільки всеосяжна, що ті, хто навчається за нею, завжди зможуть знайти собі місце в житті. Але насправді це правдиво тільки частково. Звіти показують, що в STEM сьогодні по-справжньому прибуткова тільки «T» – technology. Широка категорія, яка охоплює все, що пов’язано з комп’ютерними технологіями.
Але STEM сьогодні об’єднує величезне число напрямків. Разом з інженерами-програмістами модель створює астрономів, фізиків і геологів. Так ось останнім доводиться куди складніше, ніж їхнім колегам, які можуть віднести себе до категорії «T». Представники сайту вакансій Glassdoor, кажуть, що сьогодні утворився дуже великий розрив між ІТ та представниками традиційної науки. Наприклад, середня річна зарплата в перші п’ять років для випускника за профілем Computer Science становить $70 тисяч, а для профілю біохімія цей показник становить $46 тисяч.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас