Київрада вирішила обмежити роботу хостелів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київрада вирішила обмежити роботу хостелів

Казна та Політика
1380
Київрада звернулася до Верховної Ради з проханням ввести контроль над хостеламі і обмежити їх розміщення у житлових будинках.
Відповідне рішення Київради №175/3182 опубліковано в газеті Хрещатик 3 листопада.
У Київраді уточнили, що склалася на ринку послуг тимчасового проживання в Києві і інших населених пунктах України ситуація на сьогодні виглядає загрозливою.
“Останнім часом почастішали випадки використання житлових приміщень в якості об’єктів тимчасового розміщення, так званих хостелів, міні-готелів, приватних гуртожитків, що, безумовно, призводить до порушення прав інших мешканців будинків, які проживають в суміжних з хостеламі приміщеннях”, – йдеться у зверненні.
Виходячи з цього, депутати Київради просять Раду визначити правовий статус хостелів і подібних об’єктів надання послуг тимчасового розміщення, розробити чіткий порядок реєстрації, розміщення та функціонування на території населених пунктів і, таким чином, виключити або жорстко регламентувати розміщення хостелів в житлових будинках.
Також депутати просять ввести механізм контролю над діяльністю хостелів, розробити дієву систему штрафів і інших санкцій за порушення зазначеного порядку.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас