У США підтвердили обіцянку щодо постачання зброї в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США підтвердили обіцянку щодо постачання зброї в Україні

Казна та Політика
680
Після повідомлення про те, що наступного року на оборону України витратять 165 млрд грн, в США підтвердили, що після остаточного прийняття Конгресом США оборонного бюджету країни на 2018 фінансовий рік зможуть розширити надання військової допомоги Україні, включаючи поставки озброєнь, – повідомили в комітеті Палати представників у справах збройних сил США.
«Хоча зараз Сполучені Штати надають Україні вкрай важливу допомогу, але доступні й інші варіанти щодо поліпшення підготовки і оснащення українських військових. У раніше прийнятому нижньою палатою проекті оборонного бюджету передбачений розширений перелік техніки і засобів, в ньому також зафіксовано «як фінансування, так і право для президента надати летальну допомогу Україні», – йдеться в повідомленні.
Але зазначається, що це неможливо зробити на підставі тимчасових резолюцій, за рахунок яких на даний момент працюють американські держустанови в умовах неприйнятого повноцінного федерального бюджету.
Раніше повідомлялося, що Сенат США затвердив проект бюджету на 2018 фінансовий рік. Як зазначається, такий бюджет дозволить президенту США Дональду Трампу реалізувати свою податкову реформу.
Проект бюджету на наступній рік вперше представили в травні цього року. Тоді повідомлялося, що його сформували з найбільшим в історії скороченням витрат.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас