Спекуляції навколо біткойна вказують на "бульбашку" - голова Credit Suisse — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Спекуляції навколо біткойна вказують на "бульбашку" - голова Credit Suisse

Фінтех і Картки
2636
Спекуляції навколо біткоїна є “чіткою вказівкою на бульбашку”, заявив головний виконавчий директор швейцарського банку Credit Suisse Тіджан Тіам.
Як повідомлялося, курс біткойна в четвер вперше перевищив позначку в $7000. З початку року вартість криптовалюти злетіла більш ніж на 600%, пише газета Financial Times.
“З того, що ми бачимо, єдиною причиною для купівлі або продажу біткойна є отримання прибутку – це точна вказівка на спекуляції і точна вказівка на “бульбашку”, – заявив Т. Тіам, виступаючи в четвер на конференції в Цюриху.
Історія фінансової галузі показує, що такі спекуляції “рідко закінчуються добре”, додав голова Credit Suisse.
Він зазначив, що банкіри уникають біткойна, побоюючись, що криптовалюта може бути використана в своїх цілях кримінальними колами.
“Інтерес багатьох банків до криптовалюти при нинішньому стані регулювання дуже малий або взагалі відсутній, враховуючи наявність такої проблеми, як її можливе використання для відмивання грошей”, – цитує Т. Тіама агентство Bloomberg.
Курс біткойна досягав $7351 під час торгів у четвер, проте потім дещо здав позиції, свідчать дані CoinDesk.

Довідка Finance.ua

  • Раніше в цьому році голова JPMorgan Chase & Co. Джеймс Даймон назвав біткойн “шахрайством”. Тим часом, голова ради директорів UBS AG Аксель Вебер заявив, що біткойн не має “фактичної цінності”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас