Електрокари Honda із запасом ходу в 240 км заряджатимуться за 15 хвилин — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Електрокари Honda із запасом ходу в 240 км заряджатимуться за 15 хвилин

Технології&Авто
2479
Honda Motor планує випустити електромобіль, який заряджається всього за 15 хвилин. Нові моделі з запасом ходу в 240 км надійдуть у продаж в 2022 році, пише Nikkei Asian Review.
Компанія Honda працює над новим типом високопродуктивної батареї з ультрашвидкою зарядкою. До кінця року японський автовиробник обіцяє представити концепцію цілої серії електромобілів із запасом ходу в 240 км, здатних заряджатися лише за 15 хвилин.
Більшості електромобілів, які представлені на ринку, потрібно, як мінімум, півгодини, щоб зарядитися хоча б на 80%, — і це за умови, що використовується високошвидкісний зарядний пристрій.
Зараз Honda для своїх гібридних моделей використовують акумулятори від Panasonic. Але тепер компанія планує створити нові батареї у співпраці з партнером, який буде обраний пізніше. Менша вага автомобіля і енергоефективна система управління гарантують, за словами представників Honda, що нові моделі будуть мати великий запас ходу.
Крім того, вже в наступному році Honda планує випустити повністю електричні автомобілі зі звичайною зарядкою для масового ринку Японії, а через рік і в Європі.
В Японії швидкі зарядні пристрої для електромобілів забезпечують максимальну потужність у 150 кВт, але з 2020 року пропонується збільшити до 350 кВт. Очікується, що до цього року в Європі буде побудована мережа з декількох тисяч зарядних станцій аналогічної потужності. За словами представників компанії, нові електромобілі Honda технічно зможуть використовувати цю інфраструктуру.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас