Скільки соціальних виплат отримають українці наступного року (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Скільки соціальних виплат отримають українці наступного року (інфографіка)

Казна та Політика
647
Презентуючи у вересні проект держбюджету, прем’єр-міністр Володимир Гройсман вказав на цифру 122,7 млрд гривень. Це розмір соціальної допомоги, яку влада передбачила в держзамовленні на наступний рік. Головним чином, мова йде про житлові субсидії і допомогу малозабезпеченим сім’ям.
За останні три роки однією з найбільших статей витрат держбюджету стали житлові субсидії. У грошах ця стаття витрат майже порівнянна, приміром, з річними витратами Міністерства оборони. Наступний рік не стане винятком, щоправда, сума субвенції місцевим бюджетам, з якої українцям нараховують субсидії, скоротиться більш ніж на 6 млрд гривень – до 55,07 млрд гривень. При цьому кількість сімей, які отримують субсидії, практично не зміниться. На початку року міністр соціальної політики Андрій Рева говорив про 6,6 млн сімей, за яких держава частково оплачує комунальні послуги. А на старті нового опалювального сезону Володимир Гройсман заявив, що субсидії вже перепризначені більш ніж 6,5 млн домогосподарств.
Також з року на рік влада змушена збільшувати розмір субвенції для виплати соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям та дітям з інвалідністю. Це відбувається автоматично з підвищенням прожиткового мінімуму, до якого прив’язаний розмір соцвиплат. Порівняно з поточним роком, сума допомоги сім’ям з дітьми, малозабезпеченим сім’ям, інвалідам з дитинства, дітям-інвалідам та іншої держдопомоги в 2018 році збільшиться майже на 4 млрд гривень – до 58 млрд гривень. До речі, це навіть більше, ніж влада витрачає на субсидії.
Скільки соціальних виплат отримають українці наступного року (інфографіка)
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас