Мін'юст програв позов компанії Коломойського на $12 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мін'юст програв позов компанії Коломойського на $12 млн

Фондовий ринок
939
У Великобританії Високий суд відхилив апеляцію Міністерства юстиції на рішення міжнародного арбітражного суду від 6 лютого 2017 року про відшкодування 11,8 мільйона доларів збитків компанії JKX Oil & Gas plc (Великобританія), яка займається видобутком нафти і газу з українських надр, — випливає з повідомлення компанії на сайті Лондонської фондової біржі.
Як повідомлялося, два роки тому JKX Oil&Gas подала позовну заяву в Стокгольмський арбітраж, заперечуючи різке підвищення ренти на видобуток газу в Україні.
Нагадаємо, найбільшими акціонерами JKX Oil&Gas plc виступають структури опального олігарха Ігоря Коломойського і його бізнес-партнера Геннадія Боголюбова (частка у 27,5% JKX, яка не є контрольним пакетом акцій компанії), Олександр Жуков (володіє 11,45%), а під контролем російської Proxima Capital Group — 19,92% акцій JKX.
6 лютого 2017 року арбітражний суд виніс рішення у цій справі, яким відхилив більшість вимог JKX Oil&Gas. Суд зобов’язав Україну виплатити тільки $11,7 млн, тобто задовольнив менше 5% позовних вимог компанії (з більш ніж $250 млн). Судова інстанція встановила, що Кабінет міністрів України порушив частину зобов’язань, взятих на себе в рамках двостороннього інвестиційного договору між урядом Британії та урядом України.
При цьому Мін’юст розцінив такий вердикт успіхом для України, стверджуючи, що арбітраж підтвердив правомірність підвищення ставок ренти на видобуток нафти і газу Україною. При цьому в міністерстві заявили, що рішення про виплату $11,8 млн будуть оскаржувати.
Основним активом JKX Oil&Gas в Україні є Полтавська газонафтова компанія, що займається видобутком вуглеводнів на Ігнатівському, Молчанівському, Ново-Миколаївському, Руденківському, Заплавському, Єлизаветівському, Червоноярському, Східному родовищах у Полтавській області.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас