EasyJet придбає активи у Air Berlin за 40 млн євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

EasyJet придбає активи у Air Berlin за 40 млн євро

Фондовий ринок
146
Британський бюджетний авіаперевізник easyJet PLC придбає активи збанкрутілої Air Berlin PLC і посилить тим самим свої позиції в Німеччині, повідомляє Dow Jones.
Air Berlin, яка в серпні отримала захист від кредиторів в рамках банкрутства, в п’ятницю припинила виконувати рейси. Компанія розпродає свої активи, і основна частина її операцій перейде Lufthansa.
EasyJet в п’ятницю ввечері повідомила, що виплатить 40 млн євро за лізингові контракти, що стосуються 25 літаків, що в основному здійснюють вильоти з берлінського аеропорту Тегель. Авіакомпанії кілька тижнів вели переговори про транзакцію.
EasyJet зараз прагне розширити операції в аеропортах, які опинилися в скрутних умовах і де вона може домогтися більш вигідних цін, наприклад в Тегелі.
EasyJet зазначила, що угода “відповідає стратегії цілеспрямованих інвестицій для здобуття лідируючої позиції в провідних аеропортах Європи (або другого місця після існуючого лідера)”.
Авіакомпанія заявила, що в ході млявого зимового сезону буде виконувати рейси за скороченим графіком, а наступного літа – за повним графіком. Перевізник ще не оголосив про те, які вильоти буде робити з Тегеля. EasyJet також працює в аеропорту Шенефельд, розташованому на схід від Берліна.
У суботу Air Berlin заявила, що в рамках угоди до EasyJet, що базується в Лутоні, перейде близько 1000 співробітників.
Угоди Air Berlin із easyJet і Lufthansa ще не отримали схвалення антимонопольних регуляторів Брюсселя. EasyJet зазначила, що розраховує завершити угоду в грудні.
За матеріалами:
Прайм
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас