Євро слабо зміцнюється до долара після різкого падіння минулого тижня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євро слабо зміцнюється до долара після різкого падіння минулого тижня

Валюта
544
Курс євро до долара США слабо зростає в понеділок після падіння за підсумками минулого тижня, що стало максимальним з початку поточного року.
Вартість євро піднялася в ході торгів до $1,1614 у порівнянні з $1,1608 на закриття ринку в п’ятницю. За минулий тиждень курс євро впав на 1,5% на підсумках засідання Європейського центрального банку (ЄЦБ), пише MarketWatch.
Як повідомлялося, ЄЦБ ухвалив рішення скоротити щомісячний обсяг викупу активів в рамках програми QE з 60 млрд євро до 30 млрд євро з січня 2018 року. При цьому термін дії програми продовжено до вересня наступного року.
Крім того, трейдери побачили “голубині” сигнали у виступі голови ЄЦБ Маріо Драгі, який заявив, що Центробанк не буде піднімати ставки ще довгий час після завершення QE.
Зміцнення долара стримали повідомлення про те, що президент США Дональд Трамп схиляється до кандидатури Джерома Пауелла як наступного голови Федеральної резервної системи (ФРС).
Президент США повинен оголосити своє рішення щодо нового голови Федрезерву цього тижня.
Раніше агентство Bloomberg повідомило про те, що Дж.Пауелл, який входить до ради керуючих ФРС з 2012 року, є основним кандидатом на посаду голови центробанку. Його позиція схожа з позицією чинного голови Федрезерву Джанет Йеллен, яка швидше вважається “голуб’ячою”, ніж “яструбиною”.
Курс долара США відносно ієни в понеділок становить 113,65 ієни проти 113,67 ієни за підсумками попередньої сесії. Пара євро/ієна торгується на рівні 131,98 ієни в порівнянні з 131,96 ієни в п’ятницю.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас