Польські компанії мають намір вербувати українських працівників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Польські компанії мають намір вербувати українських працівників

Світ
3366
Польське кадрове агентство Personnel Service опублікувало звіт під назвою «Барометр економічної імміграції». У ньому повідомляється про те, що польські компанії збираються наймати все більше українських громадян для роботи. Більше того, п’ята частина компаній з Польщі заявляє про свої плани вербувати серед українців, щоб заманити їх на роботу.
Згідно зі звітом Personnel Service, попит на робочу силу з України в Польщі зростає. Втім, як і заробітна плата, яку там пропонують українцям. Уже в цьому році польські компанії пропонують на 20-30% більше, ніж торік.
За словами генерального директора служби персоналу Кшиштофа Інглота, трудова імміграція українців за своєю суттю є взаємодоповнюючою. Адже польські підприємства не звільняють своїх працівників, заради приїжджих з України. Відбувається швидше заповнення браку робочих рук.
«Польща могла б додатково отримати вигоду з такої трудової імміграції українців, якщо вона полегшить трудові процедури, і запропонує триваліші контракти цим людям», – вважає головний економіст лобістів роботодавців Pracodawcy RP Лукас Козловський.
Експерт вважає, що вигоду Польща може отримати від підвищення страхових внесків і податків для українських працівників. А це допоможе наповнити місцеві бюджети Польщі.
За матеріалами:
hyser
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас